Direktlänk till inlägg 11 juni 2009

Min första hund

Av Ann-Marie - 11 juni 2009 17:27


Jag älskade hundar, jag var en hund, mamma fick skära falukorv och lägga i en skål så att jag åt som en hund. Mamma hade haft en schäfer vid namn Laila som var tigrerad och jätte stor, jag älskade när hon berättade om deras äventyr tillsammans. Till min stora glädje började vi diskutera hundköp hemma, jag tror mamma och pappa blev lite oroliga att jag skulle skämma ut mig inför kompisar och bekanta och kanske bli besatt av mitt hundleverne.  Vi åkte runt till olika kennlar och tittade på alla möjliga raser, vi fick uppleva många skjul och små skrymslen där hundar förvarades, man blev verkligen avskräckt, Hujeda mig !

 Vårt val föll tillslut på en Keeshound. Hon hette  Lutamossens Qita och var så underbart söt, liten, knubbig och lurvig. Brorsan och jag slogs så hårtestarna rök när det var dags för valppromenad, varför han var så himla angelägen att gå ut med valpen var att han skulle köra ”hundtricket” på gårdens söta flickor. – Typiskt storebrorsor!

När nyhetens behag hade lagt sig på oss syskon, var det mamma som slet sitt hår för alla promenader hon fick gå i ur och skur under många år. Hon kanske tyckte det var skönt att få komma ut en stund och vila sina öron från oss skrikande och vrålande slagskämpar.

Min bästis Towa fick också en hundvalp samtidigt som mig, det var en trefärgad collie som hette Kim, åh vad vi var stolta när vi var ute och gick med dessa gyckar, vi växte flera centimeter, jag behövde verkligen det för jag var liten och knubbig redan då.

 Egentligen gjorde vi inte så mycket med våra hundar, det fanns inte så mycket hundsport på den tiden, de fick nöja sig med att vara med oss och leka med pinnar och kottar i skogen och alla var till freds med det.

Många hundar och andra djur har passerat sen dess, men det var på den här tiden som uppfödardrömmarna började gro, fast det tog många år tills den dagen skulle komma, och egentligen har den nog inte kommit än för man drömmer ju fortfarande …


 
ANNONS
 
love

love

11 juni 2009 17:30

Vilket lag hejar du på ?
Jag hejar på AIK.
PS:Vad fin blogg du har och svara

http://aik-.bloggagratis.se

 
Ammie

Ammie

13 juni 2009 10:06

Hej !
Jag kan inte så mycket om fotboll, så jag har nog inget favoritlag.

http://chakinoz.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Towa

14 juni 2009 19:01

Hej!Kul att läsa din fina blogg och samtidigt flyttas till gamla goda minnen från förr.. Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Marie - 9 maj 2014 16:26


    Lördag den 3 maj, var vi i Eslilstuna på Cavalierspecial, domare var Jeannie Montford (Elvenhome).Harry vann avelsgruppen, valp med HP.  I öppenklass hanar blev han 1:a med CK I bästa hane blev han 3:a med Cert. ...

Av Ann-Marie - 9 februari 2014 11:01


Jag var garanterat beredd på att Audrey skulle dö den där nyårsdagen, så dålig som hon då var. Hon kunde knappt gå, men tog några stapplande steg för att hälsa mig god morgon, sen föll hon i golvet. Jag grät floder och ringde veterinären för att kons...

Av Ann-Marie - 8 februari 2014 17:01

När vi ska gå på promenad tycker Harry att det är stenkul, han rycker och sliter i sitt koppel, sen håller han i sig själv fram till första kissestället där han släpper kopplet och allt är frid och fröjd. När nu snön ligger kvar har Audrey och Sussie...

Av Ann-Marie - 11 november 2013 15:41

   Harry´s valpar !Ett litet axplock från Charmdroppen´s kennel, där det föddes 8 stycken små pigga och glada Harry/Cherry valpar. Det var en fröjd att se så fina och rara valpar.                      ...

Av Ann-Marie - 8 augusti 2013 13:29

    Jag har alltid varit mullig, föddes 5 kilo tung trots att mamma var liten som en tumme och smal som en sticka, men inte fick jag den genen, möjligtvis att man blev kort i rocken. Den ständige bantaren, that`s me! Ju äldre man blir desto svår...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Chakinoz med Blogkeen
Följ Chakinoz med Bloglovin'

Killarna

   

    

       

Tjejerna

Tjejerna

  

 

   

   

 

         

Valpar

  

  


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se