Direktlänk till inlägg 14 juni 2009

Krutgumma på rymmen

Av Ann-Marie - 14 juni 2009 20:44

Jag tog med mig min lilla mamma på sten och mineralmässan i Kopparberg. Vi hade som tur var förberett oss med regnkläder, och jag kan lova att vi fick användning av dem. Regnet hällde ner över mässan och utställarna var förtvivlade när plast taken brast och regnet välde in över deras bord med stenar, smycken och alster. I detta tumult lyckades jag hitta ett par vackra stenar till kanonpris, men när jag vänder mig om för att visa mamma är hon som bortblåst. Kära nån, pensionär på rymmen! Hon har väl inte flutit iväg med regnmassorna??? Min mamma är liten som en tumme, syns inte bland alla människor och utställnings stånd. Jag letar förtvivlat, och många tankar hinner passera genom hjärnkontoret, men hittar henne tillslut i fullt samtal med en guldvaskare från Hällefors!  – Jag ska på guldvaskarkurs i sommar, utbrister mamma lyckligt, - Äntligen får jag användning av mitt vaskarkitt! -Men mamma då, du kan väl inte ta dig fram i bushen med en rullator på släp, förebrår jag henne.

  – Asch då, den behövs inte när man har guld i sikte!, säger mamma 83 år, med glimten i ögat.

 En gång när hon skulle plocka blåbär kom hon svepande tillbaka genom skogen i vild panik, över alla buskar, stock och sten, hon måste ha varit snabbare än systrarna Kallur tillsammans, hon hoppade över och in i bilen och skrek –KÖR FÖR TUSAN!

Vi förstod snart varför. Det kom en stor brunbjörn lufsandes efter henne! Jag kan säga att pappa gasade som aldrig förr den gången, han hade ju björnen i sidan av V4: an, och en vettskrämd fru i baksätet. Den gången var till och med brorsan tyst!


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Marie - 9 maj 2014 16:26


    Lördag den 3 maj, var vi i Eslilstuna på Cavalierspecial, domare var Jeannie Montford (Elvenhome).Harry vann avelsgruppen, valp med HP.  I öppenklass hanar blev han 1:a med CK I bästa hane blev han 3:a med Cert. ...

Av Ann-Marie - 9 februari 2014 11:01


Jag var garanterat beredd på att Audrey skulle dö den där nyårsdagen, så dålig som hon då var. Hon kunde knappt gå, men tog några stapplande steg för att hälsa mig god morgon, sen föll hon i golvet. Jag grät floder och ringde veterinären för att kons...

Av Ann-Marie - 8 februari 2014 17:01

När vi ska gå på promenad tycker Harry att det är stenkul, han rycker och sliter i sitt koppel, sen håller han i sig själv fram till första kissestället där han släpper kopplet och allt är frid och fröjd. När nu snön ligger kvar har Audrey och Sussie...

Av Ann-Marie - 11 november 2013 15:41

   Harry´s valpar !Ett litet axplock från Charmdroppen´s kennel, där det föddes 8 stycken små pigga och glada Harry/Cherry valpar. Det var en fröjd att se så fina och rara valpar.                      ...

Av Ann-Marie - 8 augusti 2013 13:29

    Jag har alltid varit mullig, föddes 5 kilo tung trots att mamma var liten som en tumme och smal som en sticka, men inte fick jag den genen, möjligtvis att man blev kort i rocken. Den ständige bantaren, that`s me! Ju äldre man blir desto svår...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Chakinoz med Blogkeen
Följ Chakinoz med Bloglovin'

Killarna

   

    

       

Tjejerna

Tjejerna

  

 

   

   

 

         

Valpar

  

  


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se