Direktlänk till inlägg 18 september 2009

Förkylningstider

Av Ann-Marie - 18 september 2009 09:18

Överallt är folk sjuka, hemma har hela familjen gått och hostat och snorat med feber och halsont. Att göra sig besvär till vårdcentralen är inte att tänka på, man kommer inte ens fram på telefon. Mormors gamla huskurer kommer då väl till pass, tänk att det fortfarande håller måttet. Var till apoteket och inhandlade handsprit, det är bra att ha som vapen mot baciller.

Även statens apotek har kurer för det influensa smittade svenska folket,  i form av Whiskey och annat alkoholhaltigt gurgelvatten.

I skolan sitter det lappar på toadörrarna där det står att man ska tvätta händerna efter sitt toabesök, vilken fantastisk upplysning som att man inte fatta det ändå, men det är inte alla som gör tyvärr. Vet ni var de flesta bakterierna sitter inne på toaletten? Jo, på spolknappen på toan?  Inte helt onödigt vetande!

I förebyggande syfte har jag proppat i mig C-vitamin, Echinagard och Echinacea, än så länge håller kroppen ut för:

JAG VILL INTE BLI SJUK! snart kommer det valpar här i huset, då måste man vara på alerten.

För er som redan ligger nedbäddade i soffan, här kommer ett tips:

Mormors gamla recept på hostdämpande och slemlösande:

1 kopp varm mjölk

1 tsk Honung

1 tsk smör

½ tsk malen Ingefära


Krya på er !

  


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Marie - 9 maj 2014 16:26


    Lördag den 3 maj, var vi i Eslilstuna på Cavalierspecial, domare var Jeannie Montford (Elvenhome).Harry vann avelsgruppen, valp med HP.  I öppenklass hanar blev han 1:a med CK I bästa hane blev han 3:a med Cert. ...

Av Ann-Marie - 9 februari 2014 11:01


Jag var garanterat beredd på att Audrey skulle dö den där nyårsdagen, så dålig som hon då var. Hon kunde knappt gå, men tog några stapplande steg för att hälsa mig god morgon, sen föll hon i golvet. Jag grät floder och ringde veterinären för att kons...

Av Ann-Marie - 8 februari 2014 17:01

När vi ska gå på promenad tycker Harry att det är stenkul, han rycker och sliter i sitt koppel, sen håller han i sig själv fram till första kissestället där han släpper kopplet och allt är frid och fröjd. När nu snön ligger kvar har Audrey och Sussie...

Av Ann-Marie - 11 november 2013 15:41

   Harry´s valpar !Ett litet axplock från Charmdroppen´s kennel, där det föddes 8 stycken små pigga och glada Harry/Cherry valpar. Det var en fröjd att se så fina och rara valpar.                      ...

Av Ann-Marie - 8 augusti 2013 13:29

    Jag har alltid varit mullig, föddes 5 kilo tung trots att mamma var liten som en tumme och smal som en sticka, men inte fick jag den genen, möjligtvis att man blev kort i rocken. Den ständige bantaren, that`s me! Ju äldre man blir desto svår...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Chakinoz med Blogkeen
Följ Chakinoz med Bloglovin'

Killarna

   

    

       

Tjejerna

Tjejerna

  

 

   

   

 

         

Valpar

  

  


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se