Direktlänk till inlägg 12 oktober 2009

Rubrik saknas

Av Ann-Marie - 12 oktober 2009 20:11

Vad är en UPPFÖDARE?

 

En uppfödare ( med stora bokstäver) är en som törstar efter kunskap och aldrig kan allt. En som brottas med beslut och med konsekvenser.


En uppfödare är en som offrar alla personliga intressen, pengar, tid, vänskap och lyxig framtid med fina tapeter och hela möbler. Hon ger upp drömmen om en lång och lyxig båtkryssning mot att få åka på utställningar med hunden.  Uppfödaren klarar sig utan sömn, (men inte kaffe), vid planering för kommande kullar eller vakandes över en snart valpande tik. Och efter valpningen vakandes i flera dygn för minsta nysning eller pip hos valparna.


Uppfödaren skippar middagsbjudningen för att tiken ska valpa eller för att valparna ska äta Kl. 20.00 Hon har inget emot fostervatten och ger mun mot mun till en nyfödd valp med andningsproblem, helt enkelt blåser liv till den lilla hjälplösa varelsen som kanske motsvarar uppfödarens livsdröm.


En uppfödares knä är en fantastisk plats där Champions och vinnare en gång legat och myst. En uppfödares hand är stark men mjuk och aldrig så försiktig som när hon stryker den lilla våta nyfödda valpens nos.


En uppfödares knä och rygg är ofta ömma från snedvridna ställningar i valpningslådan med är ändå stark nog att jobba fram ett Championat på en lovande hund. En uppfödare axlar är ofta tyngda av hårda ord och ”skitprat”, från andra människor men ändå starka nig att hålla upp tyngden av tusen besvikelser och mycket frustration.


En uppfödares armar klarar alltid att svänga runt en skurmopp, bära flera valpar, eller ge en hjälpande hand till en nybörjare.En uppfödares öron är märkliga ting, ibland röda eller konstigt formade för att telefonen varit tryckt mot örat en lång stund, ofta döv av all kritik men ändå hörsam på ljud från valpbingen.


En uppfödares ögon är röda och svullna av stamtavle-forskning och ibland blind för sina egna hundars fel och brister men de är aldrig så seende som när det kommer till andras hundar och söker alltid efter den perfekta kombinationen.


En uppfödare hjärna kan rabbla stamtavlor snabbare än din PC. Den är så full av kunskap att ibland slocknar stubinen, den katalogiserar tusen fina öron och perfekta huvuden… men drunknar i soulens musik över misslyckanden och sånt som inte blev som man tänkt sig.


En uppfödare hjärta är ofta krossat men bultar stark med hopp inför framtiden… och det är alltid på rätt plats!


Och JA, det finn uppfödare… Och det finns UPPFÖDARE


Författare okänd


 
ANNONS
 
Kari

Kari

14 oktober 2009 18:58

Hej
HERREGUD så bra Anne-Marie!!! Jag snodde den, hoppas det var ok. Det blev tjockt i halsen när jag läste den för det stämmer ju precis.
Valparna ser kanonfina ut. Hoppas det är bra med övriga gänget också.
Vi hörs och ses snart

Kram Kari

http://www.glittertindskennel.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Marie - 9 maj 2014 16:26


    Lördag den 3 maj, var vi i Eslilstuna på Cavalierspecial, domare var Jeannie Montford (Elvenhome).Harry vann avelsgruppen, valp med HP.  I öppenklass hanar blev han 1:a med CK I bästa hane blev han 3:a med Cert. ...

Av Ann-Marie - 9 februari 2014 11:01


Jag var garanterat beredd på att Audrey skulle dö den där nyårsdagen, så dålig som hon då var. Hon kunde knappt gå, men tog några stapplande steg för att hälsa mig god morgon, sen föll hon i golvet. Jag grät floder och ringde veterinären för att kons...

Av Ann-Marie - 8 februari 2014 17:01

När vi ska gå på promenad tycker Harry att det är stenkul, han rycker och sliter i sitt koppel, sen håller han i sig själv fram till första kissestället där han släpper kopplet och allt är frid och fröjd. När nu snön ligger kvar har Audrey och Sussie...

Av Ann-Marie - 11 november 2013 15:41

   Harry´s valpar !Ett litet axplock från Charmdroppen´s kennel, där det föddes 8 stycken små pigga och glada Harry/Cherry valpar. Det var en fröjd att se så fina och rara valpar.                      ...

Av Ann-Marie - 8 augusti 2013 13:29

    Jag har alltid varit mullig, föddes 5 kilo tung trots att mamma var liten som en tumme och smal som en sticka, men inte fick jag den genen, möjligtvis att man blev kort i rocken. Den ständige bantaren, that`s me! Ju äldre man blir desto svår...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6 7 8 9 10 11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Chakinoz med Blogkeen
Följ Chakinoz med Bloglovin'

Killarna

   

    

       

Tjejerna

Tjejerna

  

 

   

   

 

         

Valpar

  

  


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se