Alla inlägg under oktober 2009

Av Ann-Marie - 12 oktober 2009 20:11

Vad är en UPPFÖDARE?

 

En uppfödare ( med stora bokstäver) är en som törstar efter kunskap och aldrig kan allt. En som brottas med beslut och med konsekvenser.


En uppfödare är en som offrar alla personliga intressen, pengar, tid, vänskap och lyxig framtid med fina tapeter och hela möbler. Hon ger upp drömmen om en lång och lyxig båtkryssning mot att få åka på utställningar med hunden.  Uppfödaren klarar sig utan sömn, (men inte kaffe), vid planering för kommande kullar eller vakandes över en snart valpande tik. Och efter valpningen vakandes i flera dygn för minsta nysning eller pip hos valparna.


Uppfödaren skippar middagsbjudningen för att tiken ska valpa eller för att valparna ska äta Kl. 20.00 Hon har inget emot fostervatten och ger mun mot mun till en nyfödd valp med andningsproblem, helt enkelt blåser liv till den lilla hjälplösa varelsen som kanske motsvarar uppfödarens livsdröm.


En uppfödares knä är en fantastisk plats där Champions och vinnare en gång legat och myst. En uppfödares hand är stark men mjuk och aldrig så försiktig som när hon stryker den lilla våta nyfödda valpens nos.


En uppfödares knä och rygg är ofta ömma från snedvridna ställningar i valpningslådan med är ändå stark nog att jobba fram ett Championat på en lovande hund. En uppfödare axlar är ofta tyngda av hårda ord och ”skitprat”, från andra människor men ändå starka nig att hålla upp tyngden av tusen besvikelser och mycket frustration.


En uppfödares armar klarar alltid att svänga runt en skurmopp, bära flera valpar, eller ge en hjälpande hand till en nybörjare.En uppfödares öron är märkliga ting, ibland röda eller konstigt formade för att telefonen varit tryckt mot örat en lång stund, ofta döv av all kritik men ändå hörsam på ljud från valpbingen.


En uppfödares ögon är röda och svullna av stamtavle-forskning och ibland blind för sina egna hundars fel och brister men de är aldrig så seende som när det kommer till andras hundar och söker alltid efter den perfekta kombinationen.


En uppfödare hjärna kan rabbla stamtavlor snabbare än din PC. Den är så full av kunskap att ibland slocknar stubinen, den katalogiserar tusen fina öron och perfekta huvuden… men drunknar i soulens musik över misslyckanden och sånt som inte blev som man tänkt sig.


En uppfödare hjärta är ofta krossat men bultar stark med hopp inför framtiden… och det är alltid på rätt plats!


Och JA, det finn uppfödare… Och det finns UPPFÖDARE


Författare okänd


ANNONS
Av Ann-Marie - 11 oktober 2009 17:05

  


Audrey sköter sina valparn exemplariskt, hon tvättar dem, gullar med dem och sköter om på bästa sätt.

När jag bäddat nytt i valplådan, är Audrey där som ett skott och bäddar om så det blir stökigt och bra för valparna.

Jag slätar till, ni vet som undersköterska ska det vara torrt,rent och slätt, det gäller defintivt inte i Audreys valplåda, där ska det vara bökigt, varmt men det ska också vara torrt och rent. Maten är det gott om, det snuttas och alla valpar går upp i vikt, några av dem har passerat 500 grams strecket ! Alla är väldigt nöjda, det märks för de är tysta och bara sover, inga pip eller skrik.


ANNONS
Av Ann-Marie - 10 oktober 2009 14:22

Kära nån vad åren går, min bästis fyller 50 bast. Fy vad hon är gammal, tur att man inte är där än!?

Det var ju inte länge sen hon fyllde 40 år. Ikväll ska vi fira henne, har köpt tre stycken fina lysande iskuber i glas, som man ska ha i trädgården, det lyser upp så fint i höstmörkret, hoppas hon blir glad. Jag skulle själv vilja ha såna, har stått och nypt i kartongen flera gånger.

Som sagt, ikväll blir det baluns i Ökna socken, när vår Eva-Lena fyller år !


Av Ann-Marie - 10 oktober 2009 14:14

  

Två små gossar knoppar så stilla,

 vaknar sen till av hunger så illa.

Diar på mamma i vildaste fart

– Åh så gott, nu slumrar vi snart.

Av Ann-Marie - 9 oktober 2009 16:10

Minstingen i barnaskaran, än så länge ! Han är liten, go och kraftigt rubyfärgad, så himla söt! Här är han 1 vecka gammal. Ny valplåda har införskaffats, så de inte smiter ut.

  
Av Ann-Marie - 8 oktober 2009 20:12


Det här är den enda tösen i kullen, det är en lugn och stadig liten bit, som älskar att bli killad bakom örat.  

Av Ann-Marie - 7 oktober 2009 10:19


  

Här har vi då utbrytarkungen, tyngst i kullen, endast tre dagar gammal tog han sig ur valplådan. När han druttlar ur lådan, skriker han högljutt ut sitt ogillande och ska genast ha en hjälpande hand, när man tar upp honom kurrar han gott. Det är dags att ta fram den stora valplådan.

Av Ann-Marie - 6 oktober 2009 17:16


  

Idag är valparna 5 dagar gamla, de har vuxit till sig en hel del. Mjölkbaren är öppen dygnet runt, de bara äter och sover, än så länge !

Audrey putsar, fejar och månar så mycket om dem, lämnar dem inte i första taget, endast för en snabb kisserunda. Hon är som en tigermamma, skyddar dem med all sin kraft om någon av de andra hundarna kommer för nära.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6 7 8 9 10 11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Chakinoz med Blogkeen
Följ Chakinoz med Bloglovin'

Killarna

   

    

       

Tjejerna

Tjejerna

  

 

   

   

 

         

Valpar

  

  


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se