Direktlänk till inlägg 25 december 2009

Grattis Towa 50 år

Av Ann-Marie - 25 december 2009 10:45


  

Grattis Towa 50 år

Vi har varit vänner sen1964, vi bodde på samma gård Vesta på Öster i Örebro. Det fanns många barn i det området både äldre och yngre, vi hörde till den yngre generationen. Vi var privilegierade, för jag hade en äldre bror då hade man passage till att få vara med på ett hörn i alla lekar. Towa och jag var hästtjejer, vi hängde i Stallet Karsdal, där kunde man hyra sig en kuse för en stund, vi njöt i fulla drag och drömde om en egen häst. På landet fanns också hästar det var fjordingar, vi putsade och ryktade på dem i hopp om att få en ridtur, men det var inte ofta  vi kom så långt för gubben som hade hästarna var inte särskilt road av våra besök.

En gång gick vi till stallet det var cirka två mil dit, det var –30 grader kallt, vi var nog inte klädda för den turen, väl framme var vi förfrusna på både kinder och tår, en snäll tant i stallet skjutsade hem oss i bil, det var tur, men gissa om jag fick skäll av mamma när jag kom hem.

Roligast hade vi nog när vi fick våra första hundar, vi promenerade och gick med dem överallt. Towas Kim var en tricolor collie och min Qita var en keeshound. Vi lekte samtidigt som hundarna var med oss, jag tror de hade minst lika roligt som oss.

Vi var elitgymnaster också tränade flera gånger i veckan, hade uppvisningar på Örebro idrottshus. På vintrarna åkte vi konståkning och tränade för Konståkningsklubben Lotz. Vi snurrade och gjorde hopp av alla de slag, dubbel Salkow, trippel lots, ja ni har väl hört på TV hur det kan låta, skulle nog inte klara hälften av det idag, vet inte ens om jag kan stå på ett par skridskor längre. Larra är Towas lillebror och tillsammans med hans kompis Janne tillbringade vi många lediga stunder i badhuset med simning, lek i barnpoolen och bastubad. Det fanns en kiosk i badhuset där man kunde köpa godis och det var ofta höjdpunkten efter lördagsdoppet. På eftermiddagen körde vi bilbanerace, drack varm choklad och åt Towas mammas supergoda nybakta bullar, vilken underbar tid vi hade tillsammans.

Varje år den 25 december, bytte vi julklappar och Towa fick alltid ett extra paket, för det var ju hennes Födelsedag !

Ja, mycket roligt har vi gjort tillsammans Towa och jag, idag önskar jag henne ett stort Grattis på sin 50-årsdag och hoppas den blir fin och trevlig.

HIPP HIPP    - HURRA- HURRA -HURRA -HURRA !!!!!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Towa

25 december 2009 13:09

Tack Ann-Marie!
Det värmer att läsa detta och förflyttas bakåt i tiden med minnenas hjälp. Hoppas du och din familj har en riktigt skön och trevlig jul. Kram T Towa

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Marie - 9 maj 2014 16:26


    Lördag den 3 maj, var vi i Eslilstuna på Cavalierspecial, domare var Jeannie Montford (Elvenhome).Harry vann avelsgruppen, valp med HP.  I öppenklass hanar blev han 1:a med CK I bästa hane blev han 3:a med Cert. ...

Av Ann-Marie - 9 februari 2014 11:01


Jag var garanterat beredd på att Audrey skulle dö den där nyårsdagen, så dålig som hon då var. Hon kunde knappt gå, men tog några stapplande steg för att hälsa mig god morgon, sen föll hon i golvet. Jag grät floder och ringde veterinären för att kons...

Av Ann-Marie - 8 februari 2014 17:01

När vi ska gå på promenad tycker Harry att det är stenkul, han rycker och sliter i sitt koppel, sen håller han i sig själv fram till första kissestället där han släpper kopplet och allt är frid och fröjd. När nu snön ligger kvar har Audrey och Sussie...

Av Ann-Marie - 11 november 2013 15:41

   Harry´s valpar !Ett litet axplock från Charmdroppen´s kennel, där det föddes 8 stycken små pigga och glada Harry/Cherry valpar. Det var en fröjd att se så fina och rara valpar.                      ...

Av Ann-Marie - 8 augusti 2013 13:29

    Jag har alltid varit mullig, föddes 5 kilo tung trots att mamma var liten som en tumme och smal som en sticka, men inte fick jag den genen, möjligtvis att man blev kort i rocken. Den ständige bantaren, that`s me! Ju äldre man blir desto svår...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< December 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Chakinoz med Blogkeen
Följ Chakinoz med Bloglovin'

Killarna

   

    

       

Tjejerna

Tjejerna

  

 

   

   

 

         

Valpar

  

  


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se