Direktlänk till inlägg 26 december 2009

Stadens hundinstruktör

Av Ann-Marie - 26 december 2009 20:49


  


Som mycket liten sov hon i hundkorgen bland varghundarna hon syntes knappt bland alla ben och raggiga pälsar, för hon var så liten. Hon domderade och fostrade dem fast hon var huvudet kortare än vargarna. Med bestämdhet i den pipiga rösten och en blick som fick dem att darra, och ett pekfinger som var lika stort som en tändsticka beordrade hon dem att sitta fint. Hon behärskade hundspråket som hon lärt sig i flocken, en liten ledare 80 cm hög. I skolan sa fröken att hon fostrade sina klasskamrater. När pojkarna bråkade röt hon, –TYST och SITT! Och pekade ner på bänken, det blev alldeles stilla i hela klassen och lektionen kunde fortsätta i lugn och ro.

Hundägande lärare kom ofta och frågade om hur de skulle göra med sina hundar vad gällde både sjukdomar och fostran, det gav vissa bra poäng i betyget.

Nu är hon en vuxen tjej och har flyttat till stan med två av sina hundar som är mycket väluppfostrade, naturligtvis !

–        Jag är så trött på alla kärringar som bara släpper fram sina hundar och säger ojdå.

 Så nu är det uppfostran på högsta nivå av stans hundar. Alla som hädanefter släpper fram sina okända hundar får sig en lektion om hur man möter och hälsar eller inte på varandra. Hundägare som skyller ifrån sig för att hunden skäller, gör utfall och annat oförskämt får sig en tankeställare när de pratat med henne. Rädda hundar och hundägare har tackat henne för sina geniala idéer, hur de ska göra för att stärka sina hundars självförtroende.

Snart har Örebro stad så väluppfostrade hundar att de utan problem kan mötas utan att det blir ett himla liv på både kärringar och hundar!

Gissa vem hon är?

     

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Marie - 9 maj 2014 16:26


    Lördag den 3 maj, var vi i Eslilstuna på Cavalierspecial, domare var Jeannie Montford (Elvenhome).Harry vann avelsgruppen, valp med HP.  I öppenklass hanar blev han 1:a med CK I bästa hane blev han 3:a med Cert. ...

Av Ann-Marie - 9 februari 2014 11:01


Jag var garanterat beredd på att Audrey skulle dö den där nyårsdagen, så dålig som hon då var. Hon kunde knappt gå, men tog några stapplande steg för att hälsa mig god morgon, sen föll hon i golvet. Jag grät floder och ringde veterinären för att kons...

Av Ann-Marie - 8 februari 2014 17:01

När vi ska gå på promenad tycker Harry att det är stenkul, han rycker och sliter i sitt koppel, sen håller han i sig själv fram till första kissestället där han släpper kopplet och allt är frid och fröjd. När nu snön ligger kvar har Audrey och Sussie...

Av Ann-Marie - 11 november 2013 15:41

   Harry´s valpar !Ett litet axplock från Charmdroppen´s kennel, där det föddes 8 stycken små pigga och glada Harry/Cherry valpar. Det var en fröjd att se så fina och rara valpar.                      ...

Av Ann-Marie - 8 augusti 2013 13:29

    Jag har alltid varit mullig, föddes 5 kilo tung trots att mamma var liten som en tumme och smal som en sticka, men inte fick jag den genen, möjligtvis att man blev kort i rocken. Den ständige bantaren, that`s me! Ju äldre man blir desto svår...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< December 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Chakinoz med Blogkeen
Följ Chakinoz med Bloglovin'

Killarna

   

    

       

Tjejerna

Tjejerna

  

 

   

   

 

         

Valpar

  

  


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se