Alla inlägg under januari 2010

Av Ann-Marie - 13 januari 2010 18:52


  

Idag har vi varit hos veterinären och tagit nya hjärtintyg på Clansesas Athena ”Annie” och Chakinoz Celtic Crown Jewel ”Kellie”, båda var U. A. Det är en stunds tystnad när lyssnandet pågår, sen reser sig veterinären upp, då slutar man andas, man måste se ut som en fågelholk i det ögonblicket. – Det låter så fint, och du kan andas nu, säger vår Leif och flinar lite. Man drar en djup lång suck, sen tänker man bara -YES! Underbart! I love you veterinären!  Ja det känns lika bra varje gång man får ett positivt svar.

Nu är det bara att ragga hanar, för här ska bli valpar till våren. Jodå jag har ett par fina hanar i åtanke som jag nämnt förut, nu är det bara att vänta på löpen, och jag tror Kellie går ut som första kandidat.

När vi kom hem hade jag fått post från Norge, det var Ben´s stamtavla, JIPPI!

Det tar ju några dagar på Svenska Kennelklubben innan allt är klart, men sen…

Nu kan jag äntligen ställa ut honom, det ska bli så roligt hoppas han sköter sig också, vi har ju tränat en hel del, så vi får se hur det går.

ANNONS
Av Ann-Marie - 12 januari 2010 19:43  

Fina damer bär kappa, då gör ju naturligtvis Audrey det också eftersom hon är en fin liten lady. Även om hon tyckte det var lite obehagligt med resåren som satt runt bakbenen och bröstplatten mellan frambenen. Jag kan säga att när ingen såg henne, så tvärnitade hon satte klorna i den kalla snön, blängde surt på mig och vägrade bestämt att gå ett steg längre, dessutom så kliade eländet överallt, som ni förstår så utkämpade vi en liten strid där ett tag. Ut ur skogen kommer då grannens hund Malte, en stilig Golden retriever. Audrey sträcker då på sig och visar upp sin eleganta kappa i all sin glans. Hon trippar fram som en prinsessa och vickar stolt på höften. Malte och hans husse som haft en mycket sömnlös natt då deras tik löper, ser inte så imponerade ut, husse beklagar att Malte skällt hela natten. Jag tröstar med att –Jag vet hur det känns!!!! (fasen snart är det vår tur igen!)

På vägen träffar vi lilla Love av rasen Ulltuss, han blir så himla glad när han träffar Audrey för hon skäller inte på honom, dessutom har hon en så fin kappa på sig som han blir helt överväldigad av att se, han luktar och till och med nafsar lite i det fina tyget. Ni kan ju tänka er att Audrey känner sig uppvaktad. Med lätta steg travar hon vidare för att väcka stor beundran hos andra grannhundar. Väl hemkomna rycker Audrey i rocken, jag hinner knappt få av henne den för än hon vill slita den i stycken, ni vet, dödsruskning, Kill it!!!

På tal om Vouges Audrey, ni måste gå in på Vouges Dogblog och läsa om deras nya firma och produkter, de öppnar snart en Webshop där man kan handla dessa fina varor.

 http://vouges.blogspot.com/


ANNONS
Av Ann-Marie - 6 januari 2010 20:59

Var ute på en skidtur i Kilsbergen, nä nu ljuger jag, kan nog inte stå på ett par laggar längre. Med tanke på mitt nya omfång så hade det varit  bättre med lite motion. Vi hade den 4-hjulsdrivna Jeepen för att prova hur pass bra den var, den tog sig fram fast det bara hade åkt en scooter före oss ! Måste erkänna att det var lite läskigt att ta sig fram, tänk om vi braschat i diket mitt ute i skogen då hade ingen hittat oss. Jag tog några fina bilder som jag vill visa er.

  

  

Jag bara väntade på att det skulle komma några vilda djur, kanske en varg eller björn, men nej det fanns inte en själ i skogen.

Men när vi kom hem till Ökna kom det tre stora älgar och lufsade över våra gärden, men då hade skymningen lagt sig och det var för mörkt att ta kort

Av Ann-Marie - 5 januari 2010 15:41


Bister vinterkyla igen, nu har veden tagit slut så vi fick åka till ”Vedbacken” och köpa nytt.

Under årens lopp har vi sågat, släpat, huggit och klyft veden själva, men i år skolkade vi!  Det var dumt, inser man nu när termometern visar på 20 minusgrader. När man sätter sig i bilen är man ju färdig på att frysa ändan av sig, händerna fryser nästan fast i ratten. Ringer det i mobilen så försöker man slita av sig vantarna och när man väl gjort det och får tag i den iskalla mobilen, säger det klick i örat. Jag ids inte ringa upp för när jag väl slitit de fastfrusna händerna från ratten kan jag inte trycka på knapparna för fingrarna har stelnat, de är inte ens töjbara. Nä, nu kommer jag att sitta framför Bergslagskaminen till våren kommer, men när jag ser hästarna ute i den kalla vinterkvällen inser jag att det är fler som behöver värme och omsorg.

  

Av Ann-Marie - 3 januari 2010 16:47


  

Nytt år…

Nytt hopp…

Nya planer…

Ja, så är det dags att planera för en kommande kull valpar, den här gången har jag tänkt mig  blenheimvalpar. Har en fin hane i åtanke, till min rara tik! Det är alltid lika roligt att planera för valpar, sen blir det inte alltid som man tänkt sig, men det är ett annat kapitel. Trevliga valpköpare har ringt och vill ha valpar, det är så kul att få prata hund med dem alla, så nu börjar vårens angenäma bestyr.

Idag har vi haft födelsedagskalas här, vi bjöd på fläskfilé gryta med ugnsbakad klyftpotatis och havsgrönsaker, det var väldigt gott, om jag får säga det själv. Vi fikade med bullar, kakor, prinsesstårta och scharzwaldtårta, mums!

Vädret var kanonfint idag endast minus10 grader och sol, hundarna var överlyckliga att få vara ute och leka av sig utan att frysa om tassarna, dessutom kom ju Robin och Kellie på besök, så då blev det extra kul.

God fortsättning på det nya året…

  

Av Ann-Marie - 1 januari 2010 16:28


  


Svårt är att leva och svårt är att dö

Svårt är att plocka hundbajs i meterdjup snö

Jag bryter loss skiten som är överallt

Det har fastnat i  isen och frusit sig kallt

Fingrarna stelnar i kölden den hårda

Nordanvind viner runt örona båda

Jag ser upp mot himlen 26 grader kallt,

De kommer snöflingor och  lägger sig som korn av salt

Jag måste skynda att plocka kottarna små

Annars till våren det blir ju ett sjå,

Ja, svårt är att leva och svårt är att dö

Svårt är att skita i meterdjups snö

Ann-Marie Kempe

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Chakinoz med Blogkeen
Följ Chakinoz med Bloglovin'

Killarna

   

    

       

Tjejerna

Tjejerna

  

 

   

   

 

         

Valpar

  

  


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se