Direktlänk till inlägg 24 juli 2010

Sol och kryp av alla de slag

Av Ann-Marie - 24 juli 2010 21:32


  


Visst har vi haft en underbar sommar, kanske lite för varmt för min smak, men bättre än vinter och två meter snö.  Med sommaren följer vissa små otyg så som fästingar, broms och annat otyg. Under varma sommarnätter har de små knotten lyckats ta sig under mitt täcke och fullkomligt kalasat på mig, jag ser ut som om jag skulle ha rödahund på hela benen, inte särskilt snyggt med tanke på att man kanske vill gå i kjol. Inatt vaknade jag av att det killade så på halsen, tänkte det var ett hårstrå, skulle stryka bort det, då fick jag tag i en fästing, fy vad äckligt. Har man många hundar så får man ju plocka fästingar varje dag, det går väl an, men när de kommer klampandes på mig så får jag gåshud. När man som jag bor på landet träffar man på de mest vedervärdiga små kryp, som när man öppnar dörrar och grindar så fullkomligt rasar det ut en massa tvestjärtar.

Audrey och jag var ute på en skön kvällspromenad en kväll, vi gick där och njöt av den svala sommarbrisen, när det plötsligt dyker upp en stor grävling mitt framför tassarna på oss. Audrey flög upp i min famn, men jag hade ingenstans att flyga upp, fick stå helt stilla tills han passerat oss och vi kunde andas ut igen.

Nu startar O-ringen här i Örebro och det kommer att bli fullt drag här hemma i byn, den sista etappen går nämligen av stapeln här hemma i min skog. Alla grannar har blivit ombedda av våra jägare, att vara med att gå drev för att driva undan de vilda djuren så de inte ska bli skrämda och panikslagna. En god tanke nu när skogens barnkammare står i full blom.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Marie - 9 maj 2014 16:26


    Lördag den 3 maj, var vi i Eslilstuna på Cavalierspecial, domare var Jeannie Montford (Elvenhome).Harry vann avelsgruppen, valp med HP.  I öppenklass hanar blev han 1:a med CK I bästa hane blev han 3:a med Cert. ...

Av Ann-Marie - 9 februari 2014 11:01


Jag var garanterat beredd på att Audrey skulle dö den där nyårsdagen, så dålig som hon då var. Hon kunde knappt gå, men tog några stapplande steg för att hälsa mig god morgon, sen föll hon i golvet. Jag grät floder och ringde veterinären för att kons...

Av Ann-Marie - 8 februari 2014 17:01

När vi ska gå på promenad tycker Harry att det är stenkul, han rycker och sliter i sitt koppel, sen håller han i sig själv fram till första kissestället där han släpper kopplet och allt är frid och fröjd. När nu snön ligger kvar har Audrey och Sussie...

Av Ann-Marie - 11 november 2013 15:41

   Harry´s valpar !Ett litet axplock från Charmdroppen´s kennel, där det föddes 8 stycken små pigga och glada Harry/Cherry valpar. Det var en fröjd att se så fina och rara valpar.                      ...

Av Ann-Marie - 8 augusti 2013 13:29

    Jag har alltid varit mullig, föddes 5 kilo tung trots att mamma var liten som en tumme och smal som en sticka, men inte fick jag den genen, möjligtvis att man blev kort i rocken. Den ständige bantaren, that`s me! Ju äldre man blir desto svår...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Chakinoz med Blogkeen
Följ Chakinoz med Bloglovin'

Killarna

   

    

       

Tjejerna

Tjejerna

  

 

   

   

 

         

Valpar

  

  


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se