Direktlänk till inlägg 18 september 2010

Stämningsfull höstkväll

Av Ann-Marie - 18 september 2010 14:26

Robin och jag tog oss en promenad runt byn, vi fick följe med Carro o Charmiz en bit på vägen . Stilla Septemberkväll, skymningen faller och dimman lägger sig som bomull över de slagna ängarna.  Solens sista strålar ligger över trädtopparna, som får dem att lysa som guld. Vi går tysta och njuter. Charmiz hovar med dess silver klingande skor ljuder mot marken och får ett rådjur att skyggt fly undan in skogens mörker.  Robin som springer och luktar o snosar överallt känner av den stilla stämningen, han stannar upp för att dra in den ljumma kvällsluften.  Sen fortsätter han sin färd ner i diket för att leta på någon god doft.  Ur dimman närmar sig mörk skugga, vi tystnar och väntar, där framför oss tonar en stor älg upp sig, han tittar på hästen och på oss, drar in vittringen, sen fortsätter han över gärdena med långa  tunga steg, han räds oss inte. Mörkret faller och den råa kvällsluften går genom våra kläder, en uggla hoar inne i den mörka skogen, i stugorna ser man svaga sken av ljus, en familj kurar skymning. I hagarna mumsar korna det sista färska gräset innan frosten har tagit det, de följer oss med sina stora mörka ögon, lugnt idisslande på sina strån. Hemma i stallet väntar Gläntan på sin kompis Charmiz, och han är inte lugn någonstans, men när han får sin hötapp slappnar han av njuter av sin mat. Vi går in och kokar en kopp the och tänder några ljus och låter friden sprida sig även i vårt hus. Hundarna snusar och sover gott, det är kväll i Ökna.


  

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Marie - 9 maj 2014 16:26


    Lördag den 3 maj, var vi i Eslilstuna på Cavalierspecial, domare var Jeannie Montford (Elvenhome).Harry vann avelsgruppen, valp med HP.  I öppenklass hanar blev han 1:a med CK I bästa hane blev han 3:a med Cert. ...

Av Ann-Marie - 9 februari 2014 11:01


Jag var garanterat beredd på att Audrey skulle dö den där nyårsdagen, så dålig som hon då var. Hon kunde knappt gå, men tog några stapplande steg för att hälsa mig god morgon, sen föll hon i golvet. Jag grät floder och ringde veterinären för att kons...

Av Ann-Marie - 8 februari 2014 17:01

När vi ska gå på promenad tycker Harry att det är stenkul, han rycker och sliter i sitt koppel, sen håller han i sig själv fram till första kissestället där han släpper kopplet och allt är frid och fröjd. När nu snön ligger kvar har Audrey och Sussie...

Av Ann-Marie - 11 november 2013 15:41

   Harry´s valpar !Ett litet axplock från Charmdroppen´s kennel, där det föddes 8 stycken små pigga och glada Harry/Cherry valpar. Det var en fröjd att se så fina och rara valpar.                      ...

Av Ann-Marie - 8 augusti 2013 13:29

    Jag har alltid varit mullig, föddes 5 kilo tung trots att mamma var liten som en tumme och smal som en sticka, men inte fick jag den genen, möjligtvis att man blev kort i rocken. Den ständige bantaren, that`s me! Ju äldre man blir desto svår...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Chakinoz med Blogkeen
Följ Chakinoz med Bloglovin'

Killarna

   

    

       

Tjejerna

Tjejerna

  

 

   

   

 

         

Valpar

  

  


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se