Direktlänk till inlägg 4 oktober 2010

Sten och mineralmässa

Av Ann-Marie - 4 oktober 2010 11:42


  


Jag har arbetat i många år med ädelstenar, både i guldsmedsverkstad, men kanske mest som ett stort intresse. Stenarnas färger och lyster trollbinder och hårdheten som bevarat stenarna i tusentals år och utvecklat dem till enormt vackra former.  Att finna helt rena klara ädelstenar utan inneslutningar, sprickor eller repor gör dem inte mindre värdefulla.

Idag var jag på en stenmässa i Västerås, för att beskåda nyheter och naturligtvis vackra stenar.  Jag blev lite besviken för jag upptäckte att stenarna som såldes var bleka i färgerna, kanske var kvaliteten högre för några år sedan. Det fanns mycket vackra smycken infattade i ädelmetaller, och något som blivit mycket populärt var glas smycken i starka färger med små blommor och annat smått och gott. Jag kunde faktiskt inte låta bli att inhandla ett eget glashänge.
Carro köpte sig en härlig sten s.k kluster, det är ett stort antal kristaller som är samlade på en gemensam bit mineral.  Kluster är oftast en ihålig stenklump, klyver man den så öppnar sig en hel liten kristall värld. Den här stenen kommer frånMarocko, den plockas nästan som potatis!

  

Så här såg stenen ut från början...

 

  

Kluven

 

  

En närmre titt in i det okända

 

  

Fendi Lou är nyfiken på den konstiga stenen

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Marie - 9 maj 2014 16:26


    Lördag den 3 maj, var vi i Eslilstuna på Cavalierspecial, domare var Jeannie Montford (Elvenhome).Harry vann avelsgruppen, valp med HP.  I öppenklass hanar blev han 1:a med CK I bästa hane blev han 3:a med Cert. ...

Av Ann-Marie - 9 februari 2014 11:01


Jag var garanterat beredd på att Audrey skulle dö den där nyårsdagen, så dålig som hon då var. Hon kunde knappt gå, men tog några stapplande steg för att hälsa mig god morgon, sen föll hon i golvet. Jag grät floder och ringde veterinären för att kons...

Av Ann-Marie - 8 februari 2014 17:01

När vi ska gå på promenad tycker Harry att det är stenkul, han rycker och sliter i sitt koppel, sen håller han i sig själv fram till första kissestället där han släpper kopplet och allt är frid och fröjd. När nu snön ligger kvar har Audrey och Sussie...

Av Ann-Marie - 11 november 2013 15:41

   Harry´s valpar !Ett litet axplock från Charmdroppen´s kennel, där det föddes 8 stycken små pigga och glada Harry/Cherry valpar. Det var en fröjd att se så fina och rara valpar.                      ...

Av Ann-Marie - 8 augusti 2013 13:29

    Jag har alltid varit mullig, föddes 5 kilo tung trots att mamma var liten som en tumme och smal som en sticka, men inte fick jag den genen, möjligtvis att man blev kort i rocken. Den ständige bantaren, that`s me! Ju äldre man blir desto svår...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Chakinoz med Blogkeen
Följ Chakinoz med Bloglovin'

Killarna

   

    

       

Tjejerna

Tjejerna

  

 

   

   

 

         

Valpar

  

  


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se