Direktlänk till inlägg 27 november 2010

Parning utan konstens regler

Av Ann-Marie - 27 november 2010 13:57

  


Nu börjar det bli löptider med parning, det får mig att tänka på, den skräckblandade upplevelse jag en gång erfor.
Det var en gång för länge, länge sen… Min kompis och jag skulle para en tik med en eldig och tjusig hane. Ni vet hur krångligt det kan vara, speciellt om man inte är så erfaren inom hundarnas romantiska värld! Man kan både få kramp och blodstopp i benen, ryggen kan bli som en krokig spik, efter allt kravlande utefter golven.
När hanen väl har fastnat törs man knappt röra sig, man har ont i ändan och skavsår på knäna.
Den här gången var det hanen som bara kröp upp på tikens rygg, och tiken hoppade från ena sidan till den andra för att liksom styra upp det hela, hon var fantastiskt duktig, medan hanen var för ivrig och upphetsad som alltid.
Till slut verkade det som att vi äntligen skulle få till det, i all iver krockade människosläktet med varandra, den ena blev skallad i huvudet och den andra fick ett knäckt näsben med en smärta som gjorde att ett svimningsanfall inträdde och blodvite uppstod.  Avsvimmade på golvet med blodet forsandes från våra sargade kroppar, fortsatte hundarna sin kärleksakt utan människohjälp, och se vad bra det blev i brist på en stödjande hand. 
Summan av det hela resulterade i fyra friska valpar och ett par sjukhusbesök!

 

Ann-Marie

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Marie - 9 maj 2014 16:26


    Lördag den 3 maj, var vi i Eslilstuna på Cavalierspecial, domare var Jeannie Montford (Elvenhome).Harry vann avelsgruppen, valp med HP.  I öppenklass hanar blev han 1:a med CK I bästa hane blev han 3:a med Cert. ...

Av Ann-Marie - 9 februari 2014 11:01


Jag var garanterat beredd på att Audrey skulle dö den där nyårsdagen, så dålig som hon då var. Hon kunde knappt gå, men tog några stapplande steg för att hälsa mig god morgon, sen föll hon i golvet. Jag grät floder och ringde veterinären för att kons...

Av Ann-Marie - 8 februari 2014 17:01

När vi ska gå på promenad tycker Harry att det är stenkul, han rycker och sliter i sitt koppel, sen håller han i sig själv fram till första kissestället där han släpper kopplet och allt är frid och fröjd. När nu snön ligger kvar har Audrey och Sussie...

Av Ann-Marie - 11 november 2013 15:41

   Harry´s valpar !Ett litet axplock från Charmdroppen´s kennel, där det föddes 8 stycken små pigga och glada Harry/Cherry valpar. Det var en fröjd att se så fina och rara valpar.                      ...

Av Ann-Marie - 8 augusti 2013 13:29

    Jag har alltid varit mullig, föddes 5 kilo tung trots att mamma var liten som en tumme och smal som en sticka, men inte fick jag den genen, möjligtvis att man blev kort i rocken. Den ständige bantaren, that`s me! Ju äldre man blir desto svår...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Chakinoz med Blogkeen
Följ Chakinoz med Bloglovin'

Killarna

   

    

       

Tjejerna

Tjejerna

  

 

   

   

 

         

Valpar

  

  


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se