Direktlänk till inlägg 8 januari 2011

Promenad i älgspår

Av Ann-Marie - 8 januari 2011 19:48

Sussi och jag tog en promenad runt byn, det snöade och var så fint väder.  Nu är det trångt på vår lilla väg så det är svårt att värja sig när bilarna kommer bara en massa höga snövallar. Inte hör man bilarna heller när de kommer rullande i snön. Sussi hoppade runt där på vägen och plötsligt kom det en bil farande i hög fart, jag grabbade tag i Sussi och fick upp henne på armen, vet inte vart det hade slutat annars. Vi fortsatte vår färd, mötte inte själ på hela långa vägen, det kändes nästa som om vi var ensamma i hela världen, ja i all fall i Ökna by. Lite utställningsträning varvat med lek går alltid hem, koppelträning behövs inte för Sussi går som ett tåg bredvid mig. Jag hade ju hoppats på att träffa lite folk o hundar som vi kunde ha hälsat på, men som sagt inte en själ. Tills vi plötsligt stod 10 meter från en äääälg!!!!  Mamma mia, tänkte jag, vilket träd ska jag klättra upp i! Men jag hade ju Sussi hängandes i kopplet, jag tittade mig omkring och såg en gammal hölada som jag sakta smög mig fram till och gömde mig i. Vet inte hur länge jag stått där, men tillräckligt för att älgen tappat intresset för oss och lufsat iväg. Det är roligt att mötas men på lagom avstånd. Vägen hem var inte så trevlig för det regnade isdroppar som piskade som nålar i ansiktet på oss. Det var gott att komma hem och få en varm kopp kaffe, och Sussi burrade ner sig med de andra hundarna och somnade sött.

 

  

Bild lånad av: hmkron.wordpress.com

 
ANNONS
 
Ingen bild

Lena Lundqvist

9 januari 2011 11:46

Sjunga för älgarna fungerar bra. Det gjorde jag när jag träffade på älgar i skogen, när jag jobbade i Loka Brunn. Dom gick sin väg lugnt och stilla. Gillade nog inte mitt val av sång.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Marie - 9 maj 2014 16:26


    Lördag den 3 maj, var vi i Eslilstuna på Cavalierspecial, domare var Jeannie Montford (Elvenhome).Harry vann avelsgruppen, valp med HP.  I öppenklass hanar blev han 1:a med CK I bästa hane blev han 3:a med Cert. ...

Av Ann-Marie - 9 februari 2014 11:01


Jag var garanterat beredd på att Audrey skulle dö den där nyårsdagen, så dålig som hon då var. Hon kunde knappt gå, men tog några stapplande steg för att hälsa mig god morgon, sen föll hon i golvet. Jag grät floder och ringde veterinären för att kons...

Av Ann-Marie - 8 februari 2014 17:01

När vi ska gå på promenad tycker Harry att det är stenkul, han rycker och sliter i sitt koppel, sen håller han i sig själv fram till första kissestället där han släpper kopplet och allt är frid och fröjd. När nu snön ligger kvar har Audrey och Sussie...

Av Ann-Marie - 11 november 2013 15:41

   Harry´s valpar !Ett litet axplock från Charmdroppen´s kennel, där det föddes 8 stycken små pigga och glada Harry/Cherry valpar. Det var en fröjd att se så fina och rara valpar.                      ...

Av Ann-Marie - 8 augusti 2013 13:29

    Jag har alltid varit mullig, föddes 5 kilo tung trots att mamma var liten som en tumme och smal som en sticka, men inte fick jag den genen, möjligtvis att man blev kort i rocken. Den ständige bantaren, that`s me! Ju äldre man blir desto svår...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Chakinoz med Blogkeen
Följ Chakinoz med Bloglovin'

Killarna

   

    

       

Tjejerna

Tjejerna

  

 

   

   

 

         

Valpar

  

  


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se