Direktlänk till inlägg 14 januari 2011

Konsthistorisk utställning

Av Ann-Marie - 14 januari 2011 09:18


  


I egenskap av kontaktombud för Cavaliersällskapet, vill jag här slå ett slag för vår resa lördagen den 2 April, till Svenska kennelklubben i Spånga. Vi kommer att få en specialvisning av Kenneth Edh på deras museum. En konsthistorisk utställning, "Knähund och Dam hund", som handlar om småväxta sällskapshundar, vi kommer också att få ta del av SKKs övriga museum, som är mycket intressant och spännande.

Om ni är intresserade av att följa med, kontakta mig senast den 10 mars, så vi får ihop bilar att samåka i och att fastställa bokningen.
Mer info om utställningen, se nedan:

Några nedslag i sällskapshundens utveckling
Svenska Kynologiska Akademin inbjuder till sin första utställning i Svenska Kennelklubbens muséum. Under rubriken Knähund & Damhund – En 3000-årig historia beskrivs med några utvalda typexempel hur våra småväxta sällskapshundar har utvecklats under 3000 år.
Med dagens kunskap i biologi och arkeologi är det möjligt att ge en rimlig historiebeskrivning över hur utvecklingen av små hundar skett och vilken ställning de haft i olika kulturer från grekerna till våra dagar. Utöver texter så är bilder underlag för utställningen. Innan fotografiet, så målades porträttlika avbildningar av herremän och damer ur överklassen tillsammans med sina hundar och ibland så är bilderna enbart deras hundar. Bilderna är därför trovärdiga dokument på hur hundarna såg ut.

Vid frågor och intresseanmälan ring Ann-Marie Kempe tel: 019-23 83 24 eller mail:

 ann-marie.kempe@telia.com

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Marie - 9 maj 2014 16:26


    Lördag den 3 maj, var vi i Eslilstuna på Cavalierspecial, domare var Jeannie Montford (Elvenhome).Harry vann avelsgruppen, valp med HP.  I öppenklass hanar blev han 1:a med CK I bästa hane blev han 3:a med Cert. ...

Av Ann-Marie - 9 februari 2014 11:01


Jag var garanterat beredd på att Audrey skulle dö den där nyårsdagen, så dålig som hon då var. Hon kunde knappt gå, men tog några stapplande steg för att hälsa mig god morgon, sen föll hon i golvet. Jag grät floder och ringde veterinären för att kons...

Av Ann-Marie - 8 februari 2014 17:01

När vi ska gå på promenad tycker Harry att det är stenkul, han rycker och sliter i sitt koppel, sen håller han i sig själv fram till första kissestället där han släpper kopplet och allt är frid och fröjd. När nu snön ligger kvar har Audrey och Sussie...

Av Ann-Marie - 11 november 2013 15:41

   Harry´s valpar !Ett litet axplock från Charmdroppen´s kennel, där det föddes 8 stycken små pigga och glada Harry/Cherry valpar. Det var en fröjd att se så fina och rara valpar.                      ...

Av Ann-Marie - 8 augusti 2013 13:29

    Jag har alltid varit mullig, föddes 5 kilo tung trots att mamma var liten som en tumme och smal som en sticka, men inte fick jag den genen, möjligtvis att man blev kort i rocken. Den ständige bantaren, that`s me! Ju äldre man blir desto svår...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Chakinoz med Blogkeen
Följ Chakinoz med Bloglovin'

Killarna

   

    

       

Tjejerna

Tjejerna

  

 

   

   

 

         

Valpar

  

  


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se