Direktlänk till inlägg 19 mars 2011

Så har det hänt igen. . .

Av Ann-Marie - 19 mars 2011 19:59


En liten papillon blev ihjälbiten av en pitbull, den blev så skadad av bett och omruskningar att hjärnan hade lossnat.

Jag är hundinstruktör och har haft många problemhundsekipage, där ägarna lagt ner hela sin själ för att få en fungerande och trevlig hund, jag kan säga att alla har lyckats utom en hund som var just en pitbull blandning av många olika raser, den fick avlivas. Ägaren till den hunden hade köpt speciella tänger, just för pitbull, som man skulle använda att bända upp käkarna på om de skulle låsa sig ifall den bet någon. Hur i herrans namn ska man få in dem när hunden hugger vilt omkring sig!

Idag var Ben och jag ute på promenad i det vackra vårvädret, vi gick där i godan ro och mös i värmen, lite lerigt var det så vi hoppade och skuttade mellan vattenpölar och isfläckar, Ben tyckte det var stenkul att leka följa John efter matte. Plötsligt dyker det upp en jätte hund framför oss närmare bestämt en Grand Danios. Jag vet att den hunden inte gillar varken hanar eller tikar så han gick på oss med fällda öron och svart blick, jag såg direkt vilket humör han var på. Jag höll undan Ben bakom mig och gick emot besten som försökte komma åt Ben, då kom hans matte springande och röt åt sin hund,  -Fy, du är dum! (jag tänkte, vem är det som är dum egentligen!!!), hon grabbade tag i bjässen och släpade hem honom. Jag fortsatte stilla (med hjärtat i halsgropen), att bara lugnt gå framåt för att inte göra en stor affär av det hela just för Bens skull. Ben knatade på och såg så jädra kaxig ut, tror att han tyckte matte var en riktigt tuff ledare som skyddade sin hund så väl. Ja, för ingen annan kan göra det mer än jag. Hade den stora hunden krökt ett hårstrå på Ben så hade han åkt i backen så det skramlat om den, jag har lagt ner större hundar än den förut, även om det inte är det bästa sättet.
Synd att människor som inte har pli på sina hundar ska släppa dem lösa och förstöra för andra både hundar och människor. Jaktlagen säger ju faktiskt att mellan 1 mars och 20 augusti ska man hålla sån tillsyn på sin hund
att den hindras springa lös där det finns vilt, vilket det faktiskt gör här ute på landet.

  

 
ANNONS
 
ItaKnattoLego

ItaKnattoLego

20 mars 2011 16:34

Skräck!
Vi hundägare är naturligtvis
roten till det onda.
Vi formerar oss och varje grupp har
förutfattade meningar om varandras raser.
En cavalier kan bjäbba igång ett slagsmål.
En schäfer kan göra slut på det.
När inte ägarna inte ens kan se varandra i ögonen och säga "hur löser vi detta innan något otäckt händer?"...
Har gjort bort mig med lös Lego.
Oftast ropar den andre hundägaren "det är ok"
så att man stilla kan kalla hem sin buse.
Inte denna gång.
"Kommer hon (han är ju söt som en tik ju) närmare äter dom upp henne!!!"
In iskogen for jag och han efter.

http://knattolego.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Marie - 9 maj 2014 16:26


    Lördag den 3 maj, var vi i Eslilstuna på Cavalierspecial, domare var Jeannie Montford (Elvenhome).Harry vann avelsgruppen, valp med HP.  I öppenklass hanar blev han 1:a med CK I bästa hane blev han 3:a med Cert. ...

Av Ann-Marie - 9 februari 2014 11:01


Jag var garanterat beredd på att Audrey skulle dö den där nyårsdagen, så dålig som hon då var. Hon kunde knappt gå, men tog några stapplande steg för att hälsa mig god morgon, sen föll hon i golvet. Jag grät floder och ringde veterinären för att kons...

Av Ann-Marie - 8 februari 2014 17:01

När vi ska gå på promenad tycker Harry att det är stenkul, han rycker och sliter i sitt koppel, sen håller han i sig själv fram till första kissestället där han släpper kopplet och allt är frid och fröjd. När nu snön ligger kvar har Audrey och Sussie...

Av Ann-Marie - 11 november 2013 15:41

   Harry´s valpar !Ett litet axplock från Charmdroppen´s kennel, där det föddes 8 stycken små pigga och glada Harry/Cherry valpar. Det var en fröjd att se så fina och rara valpar.                      ...

Av Ann-Marie - 8 augusti 2013 13:29

    Jag har alltid varit mullig, föddes 5 kilo tung trots att mamma var liten som en tumme och smal som en sticka, men inte fick jag den genen, möjligtvis att man blev kort i rocken. Den ständige bantaren, that`s me! Ju äldre man blir desto svår...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Chakinoz med Blogkeen
Följ Chakinoz med Bloglovin'

Killarna

   

    

       

Tjejerna

Tjejerna

  

 

   

   

 

         

Valpar

  

  


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se