Direktlänk till inlägg 20 mars 2011

Flexikopplets vara eller icke vara

Av Ann-Marie - 20 mars 2011 17:49
Ett mjukt fint läderkoppel som ligger i handen som handsken, har jag slitit ut många under årens lopp. Mamma körde flexi till sina små hundar och jag skällde på henne för det. Nu har jag själv nått den högaktningsvärda åldern då man inte har riktigt samma ork som förr.
Flexikoppel, pensionärskoppel, ja, kallat vad vi vill, men ett bra koppel om man använder det på rätt sätt. Har man en hund som är lydig och går fint i vanligt läder koppel, då är det inga problem. Vill jag att min hund ska gå fint vid min sida så gör den ju det. Flexikopplet använder jag vid träning för att hunden har mer rörelsefrihet, då jag inte kan gå hur fort som helst, dessutom är det ett bra sätt att lös ställa dem. En vän till mig som öppnat en hundaffär vägrade sälja flexikoppel till sina kunder för han hade lite fördomar mot det. Nästan alla hans kunder ville köpa flexikoppel, så vad göra? Jo, han fick ta hem ett parti av dessa koppel. Nu är det ju inte alla som har pli på hunden utan låter den trassla in sig bland andra hundar, koppel och människoben, vilket man kan tycka är ganska irriterande. Väl skött i flexikoppel så går det allt att använda till något riktigt vettigt. På en 5 km runda har ju hunden nästan sprungit dubbelt så långt och man själv har fått lite motion i lagom mängd. Jag måste tillägga att inte alla hundar behöver flexi för de går precis bredvid mig hur jag än försöker få iväg dem lite, nejdå det ska promeneras nära mig. Inga fel i det! 

Det finns många fina varianter.

 
ANNONS
 
ItaKnattoLego

ItaKnattoLego

22 mars 2011 13:46

Sådant är vårt ekipage:
en framför som kan skutta i flexi
och en bakom som troget följer i läderrem.

Har du sett att jag nominerat dig?

http://knattolego.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Marie - 9 maj 2014 16:26


    Lördag den 3 maj, var vi i Eslilstuna på Cavalierspecial, domare var Jeannie Montford (Elvenhome).Harry vann avelsgruppen, valp med HP.  I öppenklass hanar blev han 1:a med CK I bästa hane blev han 3:a med Cert. ...

Av Ann-Marie - 9 februari 2014 11:01


Jag var garanterat beredd på att Audrey skulle dö den där nyårsdagen, så dålig som hon då var. Hon kunde knappt gå, men tog några stapplande steg för att hälsa mig god morgon, sen föll hon i golvet. Jag grät floder och ringde veterinären för att kons...

Av Ann-Marie - 8 februari 2014 17:01

När vi ska gå på promenad tycker Harry att det är stenkul, han rycker och sliter i sitt koppel, sen håller han i sig själv fram till första kissestället där han släpper kopplet och allt är frid och fröjd. När nu snön ligger kvar har Audrey och Sussie...

Av Ann-Marie - 11 november 2013 15:41

   Harry´s valpar !Ett litet axplock från Charmdroppen´s kennel, där det föddes 8 stycken små pigga och glada Harry/Cherry valpar. Det var en fröjd att se så fina och rara valpar.                      ...

Av Ann-Marie - 8 augusti 2013 13:29

    Jag har alltid varit mullig, föddes 5 kilo tung trots att mamma var liten som en tumme och smal som en sticka, men inte fick jag den genen, möjligtvis att man blev kort i rocken. Den ständige bantaren, that`s me! Ju äldre man blir desto svår...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Chakinoz med Blogkeen
Följ Chakinoz med Bloglovin'

Killarna

   

    

       

Tjejerna

Tjejerna

  

 

   

   

 

         

Valpar

  

  


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se