Direktlänk till inlägg 7 september 2011

Liten Cavalierflicka blir huggen av stor leonberger

Av Ann-Marie - 7 september 2011 12:58


 

Chakinoz Fendi Lou

För två dagar sen kom jag cyklande med Ben förbi vår granne som är hundvakt åt den stora ilskna besten på cirka 80 kilo. Jag hann få cykelhjulet mellan hundarna och kunde dra Ben bakom mig, sen kom hundvakten springande och räddade situationen och vi kunde lugnt cykla vidare.  
Så har det hänt igen, den här gången var det vår lilla Fendi som råkade illa ut men kom undan med rena förskräckelsen och en del chockupplevelser. Bengt kom promenerade med henne, när plötsligt från ingenstans det stora monstret kommer rusande och slänger sig över Fendi, slår sina stora tassar över hennes rygg och hugger efter hennes hals, hon skriker i vild förtvivlan.
Bengt som är en ganska stor man, försöker sparka bort hunden och hundvakten drar i hunden så mycket han orkar, de får inte bort honom, men efter stort tumult, gap och skrik som ekade över hela byn, får de undan den stora leonbergern som fortfarande är helt rabiat. Till saken ska sägas att vår Fendi var i höglöp så den här hanen skulle inte ha gjort som han gjorde, ett mycket konstigt beteende som inte hör till det vanliga.


 Bengt som är blåslagen, oxtokig och vansinnigt förbannad, släpps inte ut genom dörren, när ägaren till hunden kommer och knackar på för att be om ursäkt. Jag ville inte ha fler slagsmål den här dagen.
Den här leonbergern har alltså antastat och flugit på många hundar i byn och han är absolut inte omtyckt. Jag föreslog ägaren att avliva sin ilskna hund eftersom han har ett felaktigt beteende, men han tyckte det skulle räcka med att han i fortsättningen skulle vara kopplad!!??  Jag påminde om att vi har småflickor till grannar med en liten chihuahua som brukar gå förbi, tänk om de kommer i kläm.
Vår lilla Fendi klarade sig bra fysiskt, hon fick en hel del svullnader på hals och rygg och var väldigt chockad, men om det blir men i framtiden för henne, kan jag inte säga än.


Vad mycket oförståndiga hundmänniskor det finns i vår värld!


 
ANNONS
 
Therése o Felix

Therése o Felix

9 september 2011 15:23

Inför hundägarprov säger jag bara! Precis som vi är rädda om oss och kräver körkort av dem som ska framföra fordon. Oftast är det ju ägaren det är fel på, inte hunden. Hade den blivit rätt hanterad från början så.

http://ljungtherese.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Marie - 9 maj 2014 16:26


    Lördag den 3 maj, var vi i Eslilstuna på Cavalierspecial, domare var Jeannie Montford (Elvenhome).Harry vann avelsgruppen, valp med HP.  I öppenklass hanar blev han 1:a med CK I bästa hane blev han 3:a med Cert. ...

Av Ann-Marie - 9 februari 2014 11:01


Jag var garanterat beredd på att Audrey skulle dö den där nyårsdagen, så dålig som hon då var. Hon kunde knappt gå, men tog några stapplande steg för att hälsa mig god morgon, sen föll hon i golvet. Jag grät floder och ringde veterinären för att kons...

Av Ann-Marie - 8 februari 2014 17:01

När vi ska gå på promenad tycker Harry att det är stenkul, han rycker och sliter i sitt koppel, sen håller han i sig själv fram till första kissestället där han släpper kopplet och allt är frid och fröjd. När nu snön ligger kvar har Audrey och Sussie...

Av Ann-Marie - 11 november 2013 15:41

   Harry´s valpar !Ett litet axplock från Charmdroppen´s kennel, där det föddes 8 stycken små pigga och glada Harry/Cherry valpar. Det var en fröjd att se så fina och rara valpar.                      ...

Av Ann-Marie - 8 augusti 2013 13:29

    Jag har alltid varit mullig, föddes 5 kilo tung trots att mamma var liten som en tumme och smal som en sticka, men inte fick jag den genen, möjligtvis att man blev kort i rocken. Den ständige bantaren, that`s me! Ju äldre man blir desto svår...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Chakinoz med Blogkeen
Följ Chakinoz med Bloglovin'

Killarna

   

    

       

Tjejerna

Tjejerna

  

 

   

   

 

         

Valpar

  

  


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se