Direktlänk till inlägg 28 juli 2013

Naturlig fallenhet av goda och sunda temperament kräver inte utbildning för att vara vårdhund

Av Ann-Marie - 28 juli 2013 11:23


Vouges Audrey 


Att utbilda en vårdhund kostar idag cirka 50 000 kronor, men först ska hunden lämplighetstestas, ca (3000 kronor) innan och om den ens får gå vidare. Svensk standard för vårdhundsteam ska också följas för att nå uppsatta mål. Som hundförare ska man naturligtvis ha vårdutbildning och pedagogik för att vara behörig. Nu är jag ju redan hundinstruktör, uppfödare, född i valplåda, samt har ägt en hel del olika raser och har väl med mig en stor erfarenhet av hundar, jag är ju också undersköterska.
Man kan väl säga att jag utbildar och fostrar mina egna vårdhundar på ett mycket naturligt sätt.
Cavalier King Charles spaniel tror jag inte behöver dyra utbildningar för att tillgodose vårdtagarens behov. De har en naturlig fallenhet och ett underbart temperament som gör dem till utmärkta vårdhundar. Idag hade jag med mig min egen ”vårdhund”, Vouges Audrey till det demensboende jag arbetar på, och jag kan säga att det var mäkta populärt. Audrey kröp upp till alla boendes sida för att de skulle få klappa henne och känna hennes mjuka underbara lena päls, hon förstår att de behöver beröring och kärlek. De som satt i rullstol och inte nådde ner till henne, dem sträckte hon upp sig till och la sina tassar mot deras knän så de också fick känna hennes tillgivenhet. Några boenden blev så glada att tårarna rann nerför deras kinder, och när de smekte Audrey så brast de ut i stora leenden.
Jag kan säga att det värmer mitt hjärta.
 Att det fanns konstiga lyftar, rullstolar och rullatorer det bekom inte Audrey som är lugnet själv, bara alla gamla fick sin del av henne. Några damer fick gå med henne i koppel, något som de kände igen sen de själva hade hund och då var det inga problem med minnet. Alla demenssjuka individer har klara stunder som är betydelsefulla att väcka och ta vara på, därför är det viktigt att bemöta med ett öppet sinne för att inte kränka någon. Vad en liten hund då kan göra stor nytta med sitt glada vänliga och tillgivna temperament.  Audrey fick alla boenden att skratta och le denna underbara sommarkväll. Som belöning fick hon god och smaskig ost av personalen som hon naturligtvis uppskattade.
Många av mina cavalier har varit med på vårdboenden både som valpar och vuxna, och det är fantastiskt att se dem arbeta för att tillgodose brukarnas behov av värme, kärlek och beröring. Det är också taktil stimulering.
Ann-Marie och Vouges Audrey

 
ANNONS
 
Kim Wallberg

Kim Wallberg

28 juli 2013 17:02

Fantastiskt vaf härligt det låter.Jag blir så rörd över vad en liten hund kan åstadkomma på en liten stund. Bara genom att vara..
Har ofta tänkt att det skulle vara kul att hälsa på hos nåt äldreboende etc. med mina hundar. Brukar träffa en del vid Haga som fortfarande klarar av att hå ut själva.. Och de blir så glada av att titta klappa o prata en stund.
Brukar också låta någon av hundarna följa med på skogsdagen i skolan (där jag jobbar).
Många barn har blivit av med sin hundrädsla genom mina hundar. Bara känslan att få hålla själv i kopplet..
Hade ofta hela trädgården full av barn när jag bodde i Björkhaga. En del cyklar/får skjuts fortfarande hit där jag bor nu, för att få träffa lilla skojiga, snälla Candy!!..

http://kim wallberg

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Marie - 9 maj 2014 16:26


    Lördag den 3 maj, var vi i Eslilstuna på Cavalierspecial, domare var Jeannie Montford (Elvenhome).Harry vann avelsgruppen, valp med HP.  I öppenklass hanar blev han 1:a med CK I bästa hane blev han 3:a med Cert. ...

Av Ann-Marie - 9 februari 2014 11:01


Jag var garanterat beredd på att Audrey skulle dö den där nyårsdagen, så dålig som hon då var. Hon kunde knappt gå, men tog några stapplande steg för att hälsa mig god morgon, sen föll hon i golvet. Jag grät floder och ringde veterinären för att kons...

Av Ann-Marie - 8 februari 2014 17:01

När vi ska gå på promenad tycker Harry att det är stenkul, han rycker och sliter i sitt koppel, sen håller han i sig själv fram till första kissestället där han släpper kopplet och allt är frid och fröjd. När nu snön ligger kvar har Audrey och Sussie...

Av Ann-Marie - 11 november 2013 15:41

   Harry´s valpar !Ett litet axplock från Charmdroppen´s kennel, där det föddes 8 stycken små pigga och glada Harry/Cherry valpar. Det var en fröjd att se så fina och rara valpar.                      ...

Av Ann-Marie - 8 augusti 2013 13:29

    Jag har alltid varit mullig, föddes 5 kilo tung trots att mamma var liten som en tumme och smal som en sticka, men inte fick jag den genen, möjligtvis att man blev kort i rocken. Den ständige bantaren, that`s me! Ju äldre man blir desto svår...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Chakinoz med Blogkeen
Följ Chakinoz med Bloglovin'

Killarna

   

    

       

Tjejerna

Tjejerna

  

 

   

   

 

         

Valpar

  

  


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se