Direktlänk till inlägg 8 augusti 2013

LCHF light version

Av Ann-Marie - 8 augusti 2013 13:29

 


Jag har alltid varit mullig, föddes 5 kilo tung trots att mamma var liten som en tumme och smal som en sticka, men inte fick jag den genen, möjligtvis att man blev kort i rocken. Den ständige bantaren, that`s me! Ju äldre man blir desto svårare är det att minska runt lilla midjan.
Alla dessa kurer man provat, så som viktväktarna ett antal gånger och visst har jag minskat i vikt, ibland 25-30 kilo och stundom inget alls. Helt plötsligt så är man tillbaka på ruta 1, och man är mullig och fyllig igen!
Nu är jag igång på en ny kur, den här gången blev det LCHF i lightversion, inga kolhydrater så som bröd, pasta eller potatis, och sen ska man äta fett ni vet vispgrädde, ost, olivolja och sånt smask. Nu tycker min mage att fett kan vara lite problematiskt att smälta (sviter efter Viktväktarna), den blir lite ömmande och kurrig, det är smällar man får ta när man ska ligga på topp! Man kan ju äta i måttliga mängder, bara tills man är mätt, sen räcker det, det är det jag menar med light version.
Det absolut svåraste är att inte kunna mosa potatisen i den goda gräddsåsen, men man överlever för en tid. Det går faktiskt bra med squash också. Jag äter en ”kolhydratisk” smörgås på morgonen för att jag har för vana att alltid ha gjort det, svårt att komma ifrån. Det är den enda kolhydrat som fyller min mage just nu, det gäller att göra sina val i livet.
Mina hundar promenerar jag ganska intensivt med också, de får liksom hänga med på det här tåget och de är inte ledsna för det, vi har tagit långa, fina kvällspromenader nu i sommar.
På en vecka har det hänt något på/i magen, under en promenad höll jag på att tappa kjolen, den liksom bara gled ner över höften, fick tag i den i sista sekund, Ops! Några toppar som hängt övergivna i garderoben har fått nytt liv och jag kan jag nu slinka ner i dem hur lätt som helst.
Om man nu kan fortsätta så här med LCHF, som ju faktiskt inte var varken svårt eller dyrt så kanske man inte behöver sitta i vassruggen till nästa sommar, man kanske kan klämma ner sig i en bikini.
- Vilken dröm! men såna ska man ha. Nu har man ju några trösklar framför sig innan det är så dags, julen kommer med skinka o sill o annat gott, (fast det får jag ju också äta!), det kanske inte blir så svårt i alla fall. Alla ni som gått ner i vikt vet hur det känns att bli några kilo lättare, det är en underbar känsla, och är det någon som kommenterar det så är lyckan gjord! Gud nåde den som säger något annat!
Ann-Marie

 
ANNONS
 
Ingen bild

Annica Westin

8 augusti 2013 18:33

Det kommer gå lysande denna gång...kul med fler protein kompisar på Lindhult =) Kram <3

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Marie - 9 maj 2014 16:26


    Lördag den 3 maj, var vi i Eslilstuna på Cavalierspecial, domare var Jeannie Montford (Elvenhome).Harry vann avelsgruppen, valp med HP.  I öppenklass hanar blev han 1:a med CK I bästa hane blev han 3:a med Cert. ...

Av Ann-Marie - 9 februari 2014 11:01


Jag var garanterat beredd på att Audrey skulle dö den där nyårsdagen, så dålig som hon då var. Hon kunde knappt gå, men tog några stapplande steg för att hälsa mig god morgon, sen föll hon i golvet. Jag grät floder och ringde veterinären för att kons...

Av Ann-Marie - 8 februari 2014 17:01

När vi ska gå på promenad tycker Harry att det är stenkul, han rycker och sliter i sitt koppel, sen håller han i sig själv fram till första kissestället där han släpper kopplet och allt är frid och fröjd. När nu snön ligger kvar har Audrey och Sussie...

Av Ann-Marie - 11 november 2013 15:41

   Harry´s valpar !Ett litet axplock från Charmdroppen´s kennel, där det föddes 8 stycken små pigga och glada Harry/Cherry valpar. Det var en fröjd att se så fina och rara valpar.                      ...

Av Ann-Marie - 28 juli 2013 11:23


Vouges Audrey    Att utbilda en vårdhund kostar idag cirka 50 000 kronor, men först ska hunden lämplighetstestas, ca (3000 kronor) innan och om den ens får gå vidare. Svensk standard för vårdhundsteam ska också följas för att nå uppsatta mål. Som...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Chakinoz med Blogkeen
Följ Chakinoz med Bloglovin'

Killarna

   

    

       

Tjejerna

Tjejerna

  

 

   

   

 

         

Valpar

  

  


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se