Senaste inläggen

Av Ann-Marie - 23 maj 2013 17:36

Rabymar Magic Wizard "Harry"


 

Från att ha varit en hund som bott i England till att ha flugit till Arlanda och hamnat i Ökna socken, är nu Harry en riktig stadsvovve. Efter att ha bott i stan snart 1 år med sina tjejer Audrey o Sussi, har de nu landat och gillat läget en hel del. Vissa saker är svåra att komma ifrån även om hundar lever i nuet (kanske jag som har svårt), men att aldrig kunna  släppa ut hundarna på stora tomten där de kunde gå i timmar och fnula runt. Men å andra sidan går vi många o långa promenader i stället. Här finns en mångfald av kamphundar och andra gatukorsningar , en del lydiga medans andra är rent ruskiga. Att bo i lägenhet är en omställning, vi hör en massa ljud som  inte är en vana för örat, men man vänjer sig och till slut hör man inte ens motorvägen längre, och hundarna, de säger inte ett knyst.  
Harry som nu är 4 år, har nu parat några tikar och i slutet av maj kommer hans första kull i Sverige att födas, vi väntar med spänning och håller tummarna att allt går bra.
Ann-Marie   

ANNONS
Av Ann-Marie - 30 april 2013 19:23

För 28 år sedan föddes en sockersöt och charmig fölunge som fick namnet Charmica.
Som ungt travsto var hon vild och vacker, slängde sig på stallgolvet med sulky och allt, en omtalad legend med stor värdighet som kuskarna pratar om än idag. Som 14-åring kom hon hem till oss, det var Caroline som köpte henne som ridhäst. Många upptåg har de haft tillsammans under sina 14 år, det har varit både skrubbsår, skadade ben och ruskiga taggtrådsolyckor, men också många glada stunder med busridning, kofösning och vildsvinsjakt. Charmiz har burit många på sin rygg, men att se henne och Carro tillsammans har varit en upplevelse i sig, de har alltid varit synkade. Charmiz har stolt burit Caroline, som om hon suttit i guldstol.  
Efter tungt beslut har Charmiz lämnat oss idag och betar på idel gröna ängar och det är så tomt efter henne. Den andra hästen Gläntan har väntat och ropat efter sin Charmiz hela dagen, han saknar henne så. Hon har ju funnits och fostrat honom sen han kom till oss för många år sen. Charmiz har lärt oss alla mycket om hästar, beteende, trav, horsemanship, akademisk ridkonst, dressyr och mycket annat som man inte hade vetskap om tidigare. Tack Charmiz för alla dessa år tillsammans med dig, du finns alltid i våra hjärtan! Hoppas det finns apelsiner himlen!


                 Gläntan, Carro, Charmiz och lille Frasse


ANNONS
Av Ann-Marie - 15 november 2012 17:51


 


 

Han kom till oss för cirka två år sen, liten mager och maskäten, men efter lite gödning så återhämtade han sig ganska snabbt då han var så pass ung. Felix fick han heta, en underbar och lite talför kissemiss, fick en egen hörna i tvättstugan med egen ingång. Han var duktig på att öppna dörren själv sen hängde han i handtaget tills dörren öppnats tillräckligt då släppte han taget och hoppade ner. Mycket jakt var det i den katten, fångade både möss och sork ute på de öppna ängarna, slogs med grannkatterna så pälsarna rök. Men han var vår älskade katt. Så kom då domedagen, inte kunde han väl flytta och bo i stan, så vi hittade ett hem på landet bortom Brändåsen. Men säg den tiger som bara nöjer sig med vilket hem som helst. Han började vandra hemåt igen. Det var Caroline som var hans ”mamma”, och tillsammans hade de ju promenerat tillsammans i de djupa Ökna skogarna, städat och mockat i stallet. Hans stora passion var att få hoppa och busa i höbalarna, det rörde sig och prasslade där hela tiden. Nå ja, vi satte ut annonser på borttappad och förvunnen katt, vi har fått många svar som stämt in på just Felix. Vi har ryckt ut till Östansjö där man sett honom några dagar, vid Sickelsta rastplats efter stora E20 såg en man honom och han hade pratat med långtradarchaufförerna som hade matat Felix och han hade fått sova hos dem i deras varma hytter, de var naturligtvis oroliga att han skulle bli överkörd, men när vi kommer fram finns inte ett spår efter katten. Nu har han hamnat vid Säbylunds herrgård. En tjej har kontaktat oss och Felix kommer och äter på hennes fönsterbläck klockan 20.00 varje kväll. Igår kväll åkte vi dit för att få tag på honom, men han hade hunnit äta sin mat och drog som en avlöning för han har blivit skygg. Idag var jag där igen och ropade o lockade, men inte katt så långt ögat kunde nå. Ibland undrar jag om han leker katt o råtta med oss. Nu är det inte så långt kvar för honom att fortsätta till Ökna, om han inte stannar kvar för han har hittat en tjejkatt som han gillar mycket, vi får väl se om han dyker upp…

To be continued !

Av Ann-Marie - 9 september 2012 17:32

HÖSTENS CAVALIERPROMENADER I ÖREBRO

Tiderna gäller klockan 11.00 på dessa söndagar

 • 11/11 Promenad i Vretstorp hemma hos Molly. Här har hundarna möjlighet att springa lösa på inhägnat område, sen tar vi en promenad.
  Vägbeskrivning till Molly, Monika, Stefan och Elin i Salsbro, Vretstorp:
  Från Örebro åker ni E20 mot Göteborg. Passera Brändåsen, när ni kommer till
  trafikplats Vallby ta av mot Viby. Vid stopptecknet från avfarten ta vänster,
  sedan direkt höger mot skylt Viby hembygdsgård samt Viby golf. Fortsätt denna
  väg ca 1 km, ta av till vänster vid första avtagsvägen, skylt Salsbro. Huset är
  det första på vänster sida när ni kommer in på grusvägen. Om något är oklart
  angående vägbeskrivning ring 070-648 88 99 eller 0582-701 03. Vägbeskrivning
  finns också på i Facebookgruppen Cavaliersällskapet Örebro.
 • 9/12 Vårt traditionella Årets Julcavalier med jul fika vid Naturens hus.
  Varmt välkomna, Ann-Marie!


Av Ann-Marie - 30 augusti 2012 08:15

Stan i all ära, men ibland blir längtan till skogen så stark. Jag ringde Lena och vi drog till skogs, med hundar och fika. En vanlig eftermiddag, det fanns inte en själ ute i Kilsbergens spår. Slingan runt Ånnabodasjön är 2,5 km med asfalt, en toppensväng att promenera. Vi njöt i fulla drag av tystnaden o fågelsång. En fikapaus vid strandkanten avnjöt vi med kladdkaka o kaffe. Bowie badade och plumsade runt i vattnet som en liten bäver, medans mina bara ville titta på och inte blöta ner sina tassar. En fin eftermiddag att njuta av i sommarens sista solstrålar. Tack Lena för en fin dag!

Av Ann-Marie - 28 augusti 2012 16:36

Chakinoz Harley Black Baron

Av Ann-Marie - 28 augusti 2012 16:06


Ny adress till vår hemsida:


http://chakinoz.webb.se

Av Ann-Marie - 28 augusti 2012 16:02

Här kommer höstens Cavalierpromenader:

·15/9 Kl 11-15 firar vi 40-årsjubileum i Vålberg i Värmland och det kommer vara fyllt av trevliga aktiviteter.
 • 23/9 Promenad i Hästhagen vi möts på parkeringen.
 • 14/10 Promenad i Ånnaboda, vi möts på stora grusparkeringen.
 • 11/11 Promenad i Karslund, vi möts på parkeringen vid ridhusstallarna.
 • 9/12 Vårt traditionella Årets Julcavalier med jul fika vid Naturens hus.

 

Varmt välkomna!

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2014
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Chakinoz med Blogkeen
Följ Chakinoz med Bloglovin'

Killarna

   

    

       

Tjejerna

Tjejerna

  

 

   

   

 

         

Valpar

  

  


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se