Senaste inläggen

Av Ann-Marie - 28 juni 2012 09:25

Tyvärr så fungerade inte facebook om man inte är medlem där, här kommer lite bilder  från vår Cavalierdag söndagen den 10 juni. Vi var i Sommaro och provade på agility, rallylydnad och lite utställning, vädret fick vi vara nöjda med, det var lite sol och lite regn.


 

Hela gänget samlat

 

Full fart i agilitybanan

 

Slalom är alltid roligt, Thord och Bea tränar.

 

Lite funderingar över rallylydnaden

 

Teamwork med Caroline och Harley

 

Jessica instruerar i utställningskonstens alla regler

 

Cavaliermingel!

 

Priset gick till dagens bästa hopp för både matte och Bea!

 

Dagen avslutades med en stor härlig smörgåstårta!


Hoppas ni alla får en härlig och skön sommar och att vi ses igen till höstens Cavalierpromenader.

Kom ihåg att den 15 september kommer en Cavalierdag att hållas i Värmland, alla är välkomna dit, kanske kan vi samåka, se info på lokalområdessidan på cavaliersallskapet. net

SKÖN SOMMAR!!!
ANNONS
Av Ann-Marie - 10 juni 2012 08:59

Cavaliersällskpets lokalområde Bergslagen är uppdelat då vi är ett ganska stort område. Jag är kontaktombud för Örebro. Vi har nu en egen Facebooksida där information och bilder läggs ut väldigt snabbt. Alla har inte facebook av olika anledningar, men det kan vara roligt att ha kontakt med våra medlemmar i vårt lokalområde. Ibland händer det att vi kanske måste flytta datum för en promenad, då är det lätt att hålla sig lite uppdaterad.

Här kommer länken till vår sida Cavaliersällskapet Örebro:


https://www.facebook.com/#!/groups/214686145275481/


Välkomna in på vår sida!!!!


Ann-Marie Kempe/Kontaktombud Bergslagen Örebro

ANNONS
Av Ann-Marie - 9 maj 2012 13:20


 


Under de senaste cavalierpromenaderna har jag fått förhinder av olika slag, det har varit styrelsemöten när jag satt som sekreterare i styrelsen, jag har jobbat
eller fått åka iväg akut under våra aktiviteter. Den här söndagen kunde jag
äntligen följa med, det är så roligt när det kommer många både hundar, hussar o
mattar. Vi diskuterade SM, då det nu varit en hel del konferenser om det och vilka nya rön som kommit upp. Under vår promenad i den vackra skogen i Garphyttans nationalpark undersöktes en hel del fridlysta ovanliga blommor, av våra nyfikna fyrfota vänner. Nu är de ju inte riktigt så försiktiga som oss människor vilket visade sig i munnen på lilla Sussie som rivit upp en stor tova av den vackra blomsterprakten!
Fästingar fanns det gott om och jag tror jag plockade mint tjugo stycken, de
kröp överallt i pälsarna. Fikapausen avnjöt vi i vårsolens sken, det var varmt, stilla, fåglarna kvittrade och ingen ville resa sig och gå, det var alldeles för skönt, hundarna låg i det svala gräset och vilade ut efter vår promenad.   

Av Ann-Marie - 8 maj 2012 18:49


Har haft visningar på huset och det ska ju vara kliniskt rent, lukta gott och se skinande blankt ut, när det kommer intressenter för att titta. Ajax och klorin i all ära, men inte så angenäm doft, kan ju inte bära prägel badhus när folk kommer. Jag fick tips från en vän som hade börjat handla på Amway, hon hade varit på homeparty och fick demonstrerat alla dessa
rengöringsprodukter som fanns. Inför husvisningen lånade jag upp mig på en låda med flaskor av alla de slag. Golv, väggar, tak bänkar fönster och möbler blev som nya, jag kunde verkligen spegla mig i dessa fina och blanka ytor. Jag har nog aldrig haft så fint och doftande gott hemma som nu. Hittade också lite tvättmedel som jag provade i smyg, gissa om tvätten blev ren och mjuk, en gammal sliten tröja som tappat färgen blev som ny!
Nu har jag sannerligen konstaterat att det är högpresterande rengöringslösningar till tvätt, yt- och diskrengöring med minsta möjliga påverkan på miljön.
Koncentrerade, drygt, biologiskt nedbrytningsbara produkter och testade av
hudläkare.
Kan ni tänka er att Amway också tillverkar och levererar produkter av
hög kvalitet inom välbefinnande, skönhet och utrustning för hemmet till fantastiskt bra priser. Det här är något som jag varmt vill rekommendera er alla !


För er som tycker det låter spännande är välkomna på homeparty hos mig den 15/5
klockan 19.00 Vi bjuder på fika! Ring och anmäl er till mobil:070-580 40 23


Länk till Amway on-line: http://amway.se/user/ammies


 

Av Ann-Marie - 17 april 2012 21:08

  

 Mitt hus


När jag har varit på husvisning, har jag alltid fascinerats av att det är så rent, snyggt och inte en onödig pryl som ligger och skräpar någonstans, allt blänker och är så fantastiskt fint. -My god, är det bara jag som har rörigt hemma ?, med pennor, papper, hundbäddar och galler högt och lågt, för att inte tala om alla dessa hundhårsråttor som rullar över golven i långa rader. Diskbänken som är full av kaffekoppar och annat bråte. Nu vet jag hemligheten för jag har gjort det själv, det är som ett trolleri! Först städar man i två veckor innan mäklaren kommer för att bedöma priset på huset, sen ska fotografen komma för att ta bilder som ska ut på internet, i dagstidning och i prospektet, då gnor man och skrubbar lite till i några dagar. Den största våndan kommer inför själva visningen av ens hus, då går man på allt med tandborste, stålull och klorin med ett lite stänk av ajax blomsterdoftande super rengöring, då blir det rent. Allt är skinande blankt, har aldrig upplevt det tidigare! Det får inte synas ett spår av att det finns hund i huset. Ni som är uppfödare vet hur lätt det är! Har man sen tidigare haft vovve av världens största ras, så kan det finnas ett och annat rivmärke på dörrar och golv, du milde tid vad mycket man hittar när man synar alla vrår. Det var nog inte för inte som jag fick en hjärtchock och höll på att törna in ett tag där! Hundar måste alltså göras osynliga. så får man alltså stuva in dem i lilla bilen som är som en skokartong, eller vi fick ta båda bilarna. 5 dogs sammanlagt i lillmercan och 4 i stormercan (ej kombi). Lovar att det var knöka fullt i bilarna. Man är helt slut när man släpat runt med alla hundar, de blir ju lite stressade så det blir livat och glatt värre. Söndagens visning gick bra, ett par eftersläntrare skulle komma på tisdagen, de hade bokat en privat visning, bara att börja städa och damma igen, men nu hade vi fint ändå så bördan var inte så stor. Vi hade sagt ifrån oss jobb denna dag då allt tar en väldig tid att ordna med. Döm om vår förvåning när mäklaren säger att personerna inte kom. Nu kände jag en viss bitterhet och mitt sura närkesblod svallade, efter allt slit vi lagt ner denna dag. Hade jag mött dessa människor så tror jag att de fått sig en snyting.

Av Ann-Marie - 2 april 2012 21:26

Jag måste ju rensa ut mina saker nu när jag ska mot nya mål i livet och lämna det gamla bakom mig, en del slängs och annat kan man sälja på blocket eller till Bukowskis. För ett par veckor sen, skulle jag slänga vårt gamla utställningstält, ni vet ett sånt där grönt i bomull som väger bly och lite till. -Sälj det  på blocket, var det något som sa mig. Sagt och gjort, jag la ut en blänkare där, och vet ni jag blev nerringd och fick massor av mail, alla vill ha mitt gamla tält, allt ifrån Skåne upp till Kalix!!!

Nu ska jag sälja ett par transportboxar som kommit med mina importerade engelska hundar. Jag släpade ut dessa från mitt förråd för att fota dem,  och här kan jag säga att jag fick hjälp av vår förtjusande lilla tiger, jag tror han har nos för affärer!


 

BRA REKLAM!

Av Ann-Marie - 1 april 2012 21:13

  Idag var vi på blomstermässa på Conventum, det fanns många vackra blommor där och naturligvis kunde jag inte låta bli att handla lite. Några dalior slank ner i påsen, dessa blommor är min och Jessicas stora passion. Vet ju inte riktigt vart jag ska sätta dem, då jag nu ska sälja kåken och flytta någon annanstans, bara att hoppas på någon lite plats åt dem, annars får det bli Jessicas balkong. Risken är väl att där blir som en djungen av dalior och inget annat får plats! 

 

De här fina blomsterbakelserna kund man endast vinna om man köpte lotter, men mina lotter innehöll bara nitar.  Jag försökte att köpa in mig på ett par arrangemang men lyckades inte övertala tjejen som stod där. Det blev några bilder istället.

 

 Inför husvisningen köpte jag en hel del vårblommor som får pryda järngrytan utanför dörren, med påskliljor,  gula och vita penseér, vita bellis och vita pärlhyancinter, jag tror det blir fint.

Kvällen avslutades med en husvisning för mig, jag var ganska entusiastisk när jag kom, men allt eftersom tiden gick så sjönk mitt hopp och jag blev till slut lite grinig.Först är man ju lite övertrevlig och artig, ja ganska typiskt svensk, men sen kom frågan, om mina hundar skällde! Jag  svarade att alla hundar skäller annars hade jag köpt ett gosedjur på leksaksaffären. . . 

Jag sa ifrån mitt intresse direkt och talade om att de kunde hyra ut till någon annan person som på sin höjd kanske hade en hamster! Tänk om de vetat att jag var uppfödare och väntade valpar?!

  That´s it!!!

Av Ann-Marie - 3 mars 2012 13:46

I fem år har jag haft min lilla samsung och brottats med, fast den var så gammal så var det krångligt. Idag har jag köpt mig en  vit samsung Iphone med tillhörande rossa skal, den var helt otroligt enkel. Jag hörde att den är framtagen efter hur människans hjärna tänker och på sätt blir den lättanvänd. Nu har man en massa appar och annat roligt. Läste morgontidningen till kaffet, i min lilla iphone. Jag är född på 60-talet och under min uppväxt fanns inte mobiler eller datorer alls. Det var att bestämma i sin hemtelefon om man skuller träffa sina kompisar någonstans och så fick det bli, oftast vid "Edvalls Hörna" för där fanns ett fint caf´e. Nu kan man stå och vänta på bussen och läsa vad ens vänner på andra sidan jordklotet har för sig i just denna stund,  kolla annonser på blocket eller göra lite bankärenden. Teknikens under fortsätter att förändras.

 


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2014
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Chakinoz med Blogkeen
Följ Chakinoz med Bloglovin'

Killarna

   

    

       

Tjejerna

Tjejerna

  

 

   

   

 

         

Valpar

  

  


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se